A Li-Ion 18650 akku tulajdonságai

Lítium-ion energiaforrásoknak sokféle formátumban léteznek. A 14500, 16340, 18350, 18500 és 18650 akku a legelterjedtebb típusok. Ezeknek az elemeknek 5 fő gyártójuk van: a Sanyo, a Samsung, a Panasonic, a Sony és az LG, amelyek gyárai Japánban, Dél-Koreában, Kínában és Malajziában találhatóak.

Ők elsősorban a laptopokba fejlesztették ki ezt az akkumulátort, de az ár/minőség/kapacitás szempontjából annyira nagy sikerre tettek szert, hogy azóta sok más eszközön, például zseblámpákban, elektromos cigarettákban, lézerekben, biztonsági tápegységekben és elektromos kerékpárokban is használják.

Szóval mindenhol, ahol csekély súly és térfogat mellett sok energiára van szükség. Az 18650 akku nagyon érzékeny a töltés során a túlfeszültségre és akár tüzet is okozhat. Ezért nálunk csak olyan védett elemeket talál, ahol beépített elektromos kártya szabályozza a feszültséget.

Ez a védelem szabályozza az akkumulátor hőmérsékletét és automatikusan kikapcsolja, ha az túlmelegszik. A védelem nélküli 18650 akku használata nem javasolt.

Print Friendly, PDF & Email