Veszélyes-e a kiságy rácsvédő nélkül?

A gyerekek alvás közben gyakran változtatnak pozíciót, hogy egy kényelmes elhelyezkedést találjanak. Testük ebben a korban még nagyon puha és érzékeny a sérülésekre. Annak érdekében, hogy megvédjük a babát az ágy kemény alkotóelemei által okozott sérülésektől, a rácsvédő használata ajánlott. Ezek különböző számú puha párnákból állhatnak, amelyek száma 6-12 darabig terjedhet.

A párnák általában négyzet alakúak. Méretük lehet 30×30 cm, 35×35 cm vagy 40×40 cm. Amint azt tudjuk, a design világban nincsenek korlátok, így a rácsvédők a legkülönbözőbb formákban is előfordulhatnak. Minden elemhez kapcsolódik néhány szalag, ami a megkötésre és rögzítésre szolgál. A kiságy párnái különböző vastagságúak lehetnek.

Mindegy, hogy vaskosabb vagy laposabb típust választunk, hiszen a lényeg, hogy a baba kényelemben érezze magát. Amikor kiválasztjuk a rácsvédőt, a legfontosabb szempont úgyis a pici biztonsága. Az első hónapokban pedig elegendő, ha a párnákat csak a kiságy felső részére csatoljuk fel, ahol a baba feje elhelyezkedik.

Print Friendly, PDF & Email