Nem jelent kockázatot a szervezetre a szardinia hal
A legtöbb ember, a dietetikusra gondolva olyasvalakire asszociál, aki drasztikus, alacsony kalóriatartalmú diétát állít össze, miközben a beteg boldogtalanul sétálgat és arról álmodozik, hogy végre eszik valami normális ételt.
Bár ilyen helyzet természetesen néha előfordulhat, de egy képzett szakember szélesebb spektrumban foglalkozik a beteggel és nem fogja őt ilyen drasztikus döntések elé állítani. A modern dietetikusok kifejezetten ajánlják a szardinia hal fogyasztását. Ez ellen sokan azzal érvelnek, hogy a halkonzervek tele vannak tartósítószerekkel, ami téves állítás. A szardinia halból készült konzervek legtöbbször nem tartalmaznak tartósítószert, mert nincs rá szükség. Egy termék konzerválása egyszerűen az eltarthatósági idő meghosszabbításának egyik módja, mint a pácolás.
Miután a halat a konzervdobozba tették, magas hőmérsékleten kezelik és lezárják. Természetesen vannak gyártók, akik különböző adalékanyagokat adnak az élelmiszerekhez, de mi magunk is sikeresen ellenőrizhetjük, hogy mit rejt a szardinia hal összetétele.