Környzetkímélő megoldás a levegő víz hőszivattyú

Aki a környezettudatos megoldásoknak a híve, az tisztában van azzal, hogy a zöld energia alkalmazása nemcsak a természetet, de a pénztárcánkat is kíméli. A levegő víz hőszivattyú működése egy teljesen hétköznapi jelenségen alapszik. Használható fűtésre, hűtésre és a meleg víznek az előállítására is. Felhasználja a Nap környezetünkben tárolt energiáját, illetve némi villamos energia hozzáadásával, meglepően hatékony körforgás jön létre.

A levegő víz hőszivattyú képes helyettesíteni a hagyományos fűtőanyagokat, amelyek drágák és rendkívüli módon magas a káros anyag kibocsátásuk. A levegő víz hőszivattyú alkalmazását követően nem lesz szükség gázra, olajra, szénre, de még fára sem a fűtéshez, mégis mindig olyan hőmérséklet lesz a lakásban, amilyet szeretnénk.

A környezeti energia közel 75%-a hasznosul és elég csupán 25% villamos energia a megfelelő hatások eléréséhez. A levegő víz hőszivattyú használata -15 °C alatt csak EVI kompresszorral ajánlott, ami még a -25 °C hidegben is képes megfelelően üzemelni.

Print Friendly, PDF & Email