Fontos a munkavédelem ismerete

Az élelmiszerek forgalmazása nem játék. Ha a NÉBIH bármilyen hiányosságot talál a HACCP kézikönyvvel kapcsolatban, akkor joggal tarthatunk a büntetéstől. Amennyiben nem biztosítjuk a megfelelő körülményeket az élelmiszerek fogalmazásához, illetve felszolgálásához, a vevőkör is hamarosan le fog csökkenni, a rossz minőség miatt.

Függetlenül attól, hogy egy kis- vagy nagyvállalkozásról van szó, a munkavédelem betartása kivétel nélkül mindenkire vonatkozik.

Sok olyan alapszabály létezik, ami például egyértelműnek számít. Ilyenek a kifogástalan higiéniai körülmények, mégis sokan nem tesznek eleget ezeknek. A fertőzött, lejárt élelmiszereknek súlyos egészségkárosító hatásuk van, amelyek miatt a hatóságok az egész üzletet bezárhatják.

Minden cég egy előre megtervezett protokollal kell rendelkezzen a tűzvédelemmel kapcsolatban. A munkavédelem ezen részéhez tartozik a tűzoltókészülékek száma és a vészkijárat biztosítása. A munkavédelem szabályzatát tehát nemcsak azoknak kell betartaniuk, akik veszélyes körülmények között dolgoznak.