Valóban hasznos a kerékpár sárvédő

Praktikus sárvédő

Néha a rossz időben is kénytelenek vagyunk bringára pattanni, de megtörténik, hogy közben kap el minket egy hirtelen zivatar. Ha nem szeretnénk, hogy a kerekek összecsapjanak minket, akkor nem árt, ha fel van szerelve két kerékpár sárvédő.

Bár manapság ilyeneket szinte csak a városi kerékpárokon látni, az MTB tulajdonosoknak sok esetben nagyobb szükségük lenne rá, hiszen ők róják az úttalan utakat, ahol sok esetben nincs aszfalt és nagyokat lehet dagonyázni.

Ebben az esetben kifejezetten hasznos, hogyha fel van szerelve a kerékpár sárvédő. Az országúti kerékpároknál, már teljesen más a helyzet, hiszen ebben az esetben nagyon sokat számít a bringa súlya.

A kerékpár sárvédő készülhet nagyon könnyű műanyagból is, ami alig nyom néhány grammot. Mindenki maga döntheti el, hogy szeretné használni, vagy nincs rá szüksége, hiszen sokan csak verőfényes napsütésben szeretnek kimozdulni bringával. Ebben az esetben valóban felesleges a kerékpár sárvédő. De ha sokat ülünk bringán és nem tántorít el a rossz idő sem, akkor ajánlott felszerelni egyet előre és egyet hátra.

Print Friendly, PDF & Email