Vállalkozói hitel és vissza nem térítendő támogatások

Vállalkozói hitel és vissza nem térítendő támogatás:

A kombinált mikrohitel gyakorlatilag ötvözi a vissza nem térítendő állami támogatásokat, és a kedvezményes kamatozású vállalkozói hitelt. Ezeket gyakorlatilag igényelhetik kezdő vállalkozások is. Így valóban létező fogalom a kezdő vállalkozói hitel.

A változó gazdasági helyzet, a vállalkozások megsegítésére irányuló erőfeszítések arra ösztönzik az Új Széchenyi Terv programján dolgozó szakembereket, hogy minél átfogóbb területet, lehetőséget nyissanak meg a vállalkozások számára. Az elemzések és kutatások világossá tették, hogy szükségszerű  új prioritások mentén elosztani a rendelkezésre álló forrásokat, és elsősorban a vidéki régiókban működő vállalkozások megsegítése a cél.

Pályázati lehetőségeket nyújtanak különböző céllal, így a vállalkozásnak lehetősége nyílik azon a területen fejleszteni, beruházni, amelyre eddig nem tellett saját forrásból. A közeljövőben várható a Vállalati Információs Rendszerek fejlesztésének támogatása, ehhez kapcsolódóan hardverek beszerzését és tanácsadás igénybevételét segítik, ezáltal az üzleti folyamatok hatékonyságának növelését remélik a vállalkozásoknál.

Nagy figyelmet fordítanak a munkahelyi képzésre, ilyen célra is igényelhető támogatás pályázat útján. A program kivitelezőinek meggyőződése, és az eddigi eredmények is azt mutatják, hogy az új támogatási rendszer nyertese elsősorban a gazdasági szféra és ezen belül a vidéki régióban tevékenykedő vállalkozások.

Itt megtalálható a kezdő vállalkozói hitel részleteiről a leírás.

Print Friendly, PDF & Email