Pizza, ahogy Leányfalun szeretik

Talán nincs is olyan ember Magyarországon, aki ne evett volna pizzát, sőt talán olyan sincs aki kategorikusan kijelenti: “nem szeretem a pizzát”. Aki a Dunakanyarban kirándul, minden bizonnyal érinti a termálfürdőjéről is ismert Leányfalut. A falu központjában áll egy kicsi kedves vendéglátóhely ahol Leányfalu pizzai készülnek. A hely meg van sok éve, tán több, mint egy évtizede. Manapság egy étterem esetében amely változatlan tulajdoni viszonyok között megélt egy évtizedet biztosan nem lehet rossz. A leányfalusi pizzéria ilyen. Bár aki arra számít, hogy itt a klasszikus vékony tésztájú olasz jellegű mediterrán pizzát rejti el a gyomrában minden bizonnyal csalódni fog. A hely jellegzetessége a “magyar pizza” szaftosan, kolbásszal, ízes vastag tésztával és mindenféle feltéttel. Magyaros ízek bizony és ez így lesz finom…

No de, hogyan szeretik a pizzát Leányfalun?

Melegen de inkább forrón, finom és sok sajttal, elsősorban paradicsomos alappal és jó sok hagymával. Nem maradhat ki sem a kolbász, a sonka vagy éppen a bacon, amennyiben paprika akkor enyhén csípős, lehet néha rajta bab vagy kukorica de mindenképpen legyen rajta paradicsomos szósz… Igen a pizzát Leányfalun így szeretik. De nem csak helyben hanem a környező településeken is egészséggel fogyasztják így nem meglepő ha valaki Tahiban, Szentendrén, Dunabogdányban vagy a Szentendrei sziget településein fogyasztja el kedvenc pizzáját, amiről sok további jót is el lehetne mesélni, de minek mesélni, hiszen ha valaki arra jár próbálja ki maga. Egy biztos a pizza itt mindig friss és ha nem hétfőn érkezünk mert akkor a pizzéria zárva tart, szóval akkor akár helyben leülve is elfogyaszthatjuk miközben kedvenc meccsünket nézzük a televízióban…

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás