Nem komplikált az inzulinrezisztencia kezelése

Inzulinrezisztencia kezelése

Súlyos betegség az inzulinrezisztencia és még súlyosabbá válhat, ha nem kezelik időben és megfelelően. Hogyha Ön is hasonló problémával küzd, valószínűleg elgondolkozott már azon, hogy a nyugati orvoslás az inzulinrezisztencia kezelése során több tennivalót is előír, ennek ellenére a legtöbb páciens továbbra is szenved a betegség tüneteitől.

Tulajdonképpen az a baj, hogy a friss kutatási eredmények csak nagyon lassan kerülnek át a mindennapi orvosi gyakorlatba. Bár az orvosok sok továbbképzésen vesznek részt napjainkban, mégis tényként kezelendő, hogy a jelenlegi gyakorlat nem elég hatékony az inzulinrezisztencia kezelése esetében.

Leginkább négy pilléren nyugszik ennek a betegségnek a kezelése, ez pedig a diéta, a mozgás, a gyógyszer, illetve a pszichoterápia. A drbenkoeva.hu weboldalon egy olyan doktornőt ismerhet meg, aki ezt a négy pillért másik nyolccal egészítette ki. Ezek a következőek: stressz-csökkentés, alvásrendezés, máj és immunrendszer tehermentesítése, bélflóra egészsége, sejt szintű erőnlét, személyiségtípus, meridián blokkok oldása.

Ezek közül is a mozgás az, ami talán a leghatékonyabb. Mindig fontos szerepet játszik az inzulinrezisztencia sport, ami leginkább a kardió és izomépítés. Nem feltétlenül az edzőtermi súlyzózást kell érteni ezalatt, mert ha nem szeret edzőterembe járni, akkor otthon is edzhet. De a túrázás, valamint a tánc is kiváló inzulinrezisztencia sport. Tulajdonképpen miért van nagy szükség az inzulinrezisztencia sportra? Azért, mert edzés közben az inzulin receptorok érzékenysége a húszszorosára emelkedik.

Ezt az eredményt semmilyen gyógyszer nem adja meg. Egyetlen baj van ezzel, mégpedig az, hogy 24-48 órán belül ez a remek hatás eltűnik. Ezért, ha lehetséges, naponta el kell végezni az edzést és higgye el, a szervezete meg fogja hálálni! Az inzulinrezisztencia sport által kiegyensúlyozottá válik, csökken a fáradság, a munkahelyen is javulni fog a teljesítmény, illetve a vércukor is normális értéken marad. Tehát elmondható, hogy a hatékony inzulinrezisztencia kezelése nem lehetetlen.

Print Friendly, PDF & Email