A myoinozitol sokrétű hatása

Myoinozitol lipotróp

Az emberi szervezet olyan komplex rendszer, aminek működéséről még ma sincs teljes képe az orvostudománynak. Az olyan anyagok szerepe, mint a myoinozitol még csak a 2000-es évek óta került a felszínre. Minél többet foglalkoznak vele, annál több derül ki arról, hogy milyen hatással bír a test több pontján is.

A myoinozitol az inozitol olyan formája, amit a test képes hasznosítani, néhol nem hivatalosan B vitaminnak nevezik, de ennél sokkal több. Ugyanis olyan komplex folyamatokban vesz részt, mint a zsírok transzportja, a sejtmembránok épségének fenntartása, illetve az idegrendszer működésére is jótékonyan hat.

Egyesek, akik inzulin intoleranciával küzdenek, olyan inozitolt szednek étrend kiegészítőként, ami segít csökkenteni a problémájukat. Hiszen néhány megfigyelés szerint, a sejtfal újjáépítése pozitív hatással lehet az inzulin intolerancia csökkentésében, illetve a normál cukorszint elérésében. A myoinozitol mégsem ezért keresett anyag, inkább a zsírbontó hatása miatt szedik. Mivel a myoinozitol lipotróp anyag, ezért mankót nyújthat azoknak, akik megszabadulnának a zsírpárnáiktól.

Mellé természetesen egy jól szabályozott diéta és rendszeres mozgás kell társuljon. A fogyás elősegítése mellett, megakadályozhatja a szervezetben a zsírréteg lerakódását. Ez leginkább a szív- és érrendszer szempontjából fontos, hiszen a legnagyobb kárt ott okozza a zsír. Ebből következik, hogy az erek elmeszesedését, megkeményedését is késleltetheti a myoinozitol, ugyanakkor májvédő szerepet is betölt.

Az idegrendszer szempontjából pedig, egyes kutatások arra a következtetésre mutatnak, hogy a nagyobb dózisú bevitel jótékony hatással lehet rá. Ez azt jelenti, hogy a depresszió tünetei csökkenhettek vagy a stressz tűrő képesség nőhetett. Mindenesetre hozzájárul az idegek megfelelő működéséhez. Ha nem szeretne készítményeket szedni, akkor a táplálkozásával is szabályozhatja a myoinozitol bevitelét. Vagyis a hús, tej, gabona, bab, dió és mogyoró fogyasztása emeli a szervezetben a myoinozitol szintjét.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás