Klíma szereléssel együtt a kellemes környezetért

Egy légkondi ára nagyon széles skálán mozoghat. A klíma szereléssel együtt értékének alakulását befolyásoló fő tényezők a következők: teljesítmény, energiahatékonyság, zajszint; kiegészítő funkciók és márka.

A teljesítmény a berendezés fő műszaki paramétere, amitől az értéke közvetlenül függ. Megközelítőleg 1 kW hűtési teljesítménnyel kell számolnunk egy 10 m2 helyiség esetében (a szabványos mennyezeti magasság esetén).

Az ilyen projekt kiszámításakor a mutatót az épület egyedi jellemzői alapján lehet beállítani. Ilyen tényező például az ablakszerkezetek területe, a falvastagság, a szoba rendeltetése (nappali vagy dolgozószoba). A háztartási célú légkondicionálókat 1,5–2 és 7–8 kW, a félig ipari modelleket 5–7 és 26–30 kW, míg az ipari berendezéseket 10-től 200–5000 kW között találjuk.

Minden energiát fogyasztó berendezés, ideértve a légkondikat is, az elhasznált energia mennyisége szerinti osztályokra osztható. A klíma szereléssel együtt A, B, C, D, E, F, G energiaosztályú eszközök telepítésére nyílik lehetőség.

Print Friendly, PDF & Email