Eritritol, az egészséges édesítőszer

Eritritol

Az édesítőszerek fontos részét képezik az ételeinknek. Azonban a hagyományos kristálycukornak számos negatív hatása van a szervezetünkre. Ezért megpróbálták mással helyettesíteni azt. Úgy tűnik, hogy az eritritol megfelelő erre a feladatra.

Ez jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a répacukor, ugyanakkor az édesítő hatása csaknem ugyanakkora. De más előnyei is vannak a hagyományos cukrokkal szemben. Ezt a cukorbetegek és a súlyfelesleggel küszködők is bátran fogyaszthatják.

Az eritritol ugyanis nem bomlik le a szervezetünkben, nem szívódik fel a vérbe, így nem emeli meg a vércukorszintet és az inzulinszintre sincs hatással. A tesztek azt igazolták, hogy nincsenek káros mellékhatásai sem az eritritol fogyasztásának, így bárki kipróbálhatja.

Fontos megjegyezni, hogy az eritritol nem veszíti el az édesítő hatását a hőkezelés során sem, így bátran használhatjuk a sütésre-főzésre. Arra azonban figyeljünk az adagolásnál, hogy édesítő ereje valamivel gyengébb, mint a cukoré, így többet kell használni belőle.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás