Búvárbiztosítás, a víz alatt, vagy a víz felett vigyáz rád?

Búvárbiztosítás - víz alatt is, víz felett is biztonságban
Búvárbiztosítás – víz alatt is, víz felett is biztonságban

Aki imádja a vizet, az előbb utóbb búvárkodásra is adja a fejét. A búvárkodásnak is vannak különböző típusai, nehézségi fok szerint különböztetnek meg könnyűbúvárokat, mélytengeri búvárokat, barlang, -és roncsbúvárokat. Tény, ami tény ezeknek az embereknek a víz a lételemük. Bármennyire magabiztosan is búvárkodik valaki, letagadhatatlan, hogy a búvárkodás bizony számtalan veszélyt rejt magában. S, mivel a búvárkodás hobbinak leginkább külföldön hódolnak az emberek, így ez a veszély még inkább fokozottabb. Épp ezért volt égető szükség a búvárbiztosítás megalkotására. Ehhez elsősorban a hobbi, vagy mondhatjuk a búvár sport szakembereinek a segítségét vették igénybe a biztosítók. Így sikerült kidolgozni egy olyan színvonalú szolgáltatást a búvárbiztosítással, amely megfelelő védelmet nyújt.

Felvetődik azonban a kérdés, hogy a búvárbiztosítás a víz alatt, vagy a víz felett óv?

Azt kell mondanunk, hogy is-is. Mivel a búvárbiztosításhoz olyan kiegészítő biztosítások is kapcsolhatók, mint a felelősségbiztosítás, a sport felszerelések biztosítása annak sérülése esetén, a poggyászkésést, vagy szükség esetén a mentést is fedezi.

Tehát a búvár lent a mélyben is biztonságban tudhatja felszerelését, ha esetleg merülés közben megsérülne, de ha ő okozna másnak kárt véletlenül, akkor is óv a búvárbiztosítás. Sérülés esetén pedig a víz felett nyújt példátlan fedezetet a búvárbiztosítás.

A biztosítók búvárbiztosítás csomagjai eltérőek lehetnek, de a legtöbb biztosító úgy igyekezett ezeket a fedezeteket kialakítani, hogy mindenre kiterjedjen. Sőt! Ennél többet is nyújt, akkor, amikor baj van. Például több biztosító búvárbiztosítás csomagjában megtalálható a külföldön végzett hiperbar kamrás kezelésre is a fedezet.

S, hogy mi szükséges ahhoz, hogy Ön is búvárbiztosítással induljon kedvenc hobbijának hódolni?

Néhány kattintás, és a búvárbiztosítás kalkulátorral könnyen kiszámolhatja búvárbiztosítás díját, összehasonlíthatja a biztosítók ajánlatait, valamint megkötheti az optimális búvárbiztosítást.

Print Friendly, PDF & Email