Átalakulóban a linképítés

melle
Prémium linképítés

Mostanában egyre több hír kap szárnyra, ami a Google különböző szankcióiról mesél. Egyre több büntetés lehetősége lebeg a webmesterek feje felett, ha ügyeskedéssel és manipulálással próbálnak jobb eredményt elérni a Google találati listáján.

Nem véletlen, hogy egyre több úgynevezett prémium linképítés szolgáltatás jött létre a piacon – erről is olvashatunk az Online Világ magazinban. A dolog érdekessége, hogy a Pingvin névre keresztelt Google algoritmus első lefutása után még mindenki a manipulatív linképítés módját tartotta felelősnek a büntetésekért, de hamarosan kiderült, hogy elsősorban a rossz minőségű linkelő webhelyek aránya és száma a ludas a dologban. Száz szónak is egy a vége, aki túlzásba vitte az ilyen jellegű linképítést, annak számolnia kellett a büntetéssel és számolnia kell a mai napig.

Az élet természetesen nem áll meg, de a korábban eredményesnek bizonyuló manipulatív módszerek ma már nem megfelelőek az organikus látogatottság növelésében. Viszont olyan szavak kerültek kapcsolatba az offsite seo-val, mint a márkaépítés, brandépítés, külső tartalomfejlesztés, tájékoztatás, szakmaiság… Szóval sok olyan cucc, ami korábban nem volt jellemző. A SEO tehát él és virul, de már valódi munkával és értéket jelentő tartalmakkal.

Print Friendly, PDF & Email