A nyerspezsgő az első a sorban

Nyerspezsgő

Egy bizonyos italból, amit a boltok polcairól levehetünk, általában már több ízt is forgalmaz a gyártó, hiszen ezzel nagyobb forgalmat bonyolíthat és tovább növelheti a bevételeit. A pezsgőgyártás is ezt a vonalat követi, miszerint megkülönböztet nyolc íz-kategóriát a termékpalettáján. Legyen az bármelyik gyártó, a francia hagyományokat szigorúan be kell tartania, vagyis olyan minőségben és ízben gyártja a pezsgőket, mint például a népszerű nyerspezsgő, esetleg száraz vagy éppen édes.

Biztosan feltűnt mindenkinek, hogy a pezsgős palackokon szerepel az íz francia elnevezése is. Ez is szerves része a francia hagyományoknak. A nyerspezsgő ebben az esetben a tiszta, cukortartalom nélkül előállított, érlelt pezsgő alapanyagot jelenti. A gyártók a megfelelő cukortartalom hozzáadásával képesek különböző ízben előállítani az italokat.

A nyerspezsgő a kissé fanyar, karcos és savanykás íz-világot testesíti meg. Ezt sokan kedvelik, akik az édes ízek ellenségei. A magas savtartalom jótékonyan hat az emésztésre és kifejezetten ajánlott a vörös húsokhoz egy ebéd alkalmával.

Print Friendly, PDF & Email