A gluténmentes tészta alapanyaga
A mindennapos főzés nem egyszerű. Mindig új dolgokat kitalálni, hogy ne legyen egyhangú az étkezés, fárasztó és nehéz feladat. Főleg, ha valamilyen anyagcsere-betegség miatt csak diétás ételek jöhetnek számításba. A gluténmentes tészta lehetőséget kínál a lisztérzékeny emberek étrendjének változatossá tételére.
Ezek a készítmények olyan lisztek felhasználásával készülnek, amelyek nem tartalmaznak gliadin fehérjét, amely a tünetek kialakulásáért felelős. Így a lisztérzékenységben szenvedők is nyugodtan fogyaszthatják.
A gluténmentes tészta készítéséhez tehát nem búzalisztet használnak, mert az gliadin molekulában gazdag. Azonban nagyon sok növényből lehet még lisztet előállítani, melyek kiváló alapanyagul szolgálnak a gluténmentes élelmiszerek előállításához.
Ilyen többek között a jól ismert és egyre népszerűbb rizsliszt, a hajdinaliszt és a kölesliszt. De ezek mellett még más különleges készítmények is forgalomban vannak. A gluténmentes tészta remekül használható az olasz konyha kedvelői számára is. Próbálja ki Ön is ezeket a kiváló termékeket!