A gluténmentes tészta alapanyaga

Miből készül a gluténmentes tészta?
Miből készül a gluténmentes tészta?

A mindennapos főzés nem egyszerű. Mindig új dolgokat kitalálni, hogy ne legyen egyhangú az étkezés, fárasztó és nehéz feladat. Főleg, ha valamilyen anyagcsere-betegség miatt csak diétás ételek jöhetnek számításba. A gluténmentes tészta lehetőséget kínál a lisztérzékeny emberek étrendjének változatossá tételére.

Ezek a készítmények olyan lisztek felhasználásával készülnek, amelyek nem tartalmaznak gliadin fehérjét, amely a tünetek kialakulásáért felelős. Így a lisztérzékenységben szenvedők is nyugodtan fogyaszthatják.

A gluténmentes tészta készítéséhez tehát nem búzalisztet használnak, mert az gliadin molekulában gazdag. Azonban nagyon sok növényből lehet még lisztet előállítani, melyek kiváló alapanyagul szolgálnak a gluténmentes élelmiszerek előállításához.

Ilyen többek között a jól ismert és egyre népszerűbb rizsliszt, a hajdinaliszt és a kölesliszt. De ezek mellett még más különleges készítmények is forgalomban vannak. A gluténmentes tészta remekül használható az olasz konyha kedvelői számára is. Próbálja ki Ön is ezeket a kiváló termékeket!

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás