A bourbon whiskey hazájában készül jól
Mi lehet a különbség két ital között? Természetesen a minőség az, ami igazán számít. Más nemzetek ugyanazt az italt, még ugyanabból az alapanyagból sem biztos, hogy ugyanolyanra tudják készíteni. Ilyen ital a bourbon whiskey is.
Bár pont ezt a márkát nem igazán gyártják máshol, de whisky nagyon sok országban készül. Úgy tartják, hogy egy igazi szakértő a francia, spanyol vagy épp német márkákat le sem veszi a polcokról, főként olyan esetekben, ha az összetevők között szerepel a karamell is, mint színezék.
Ez teljesen érthető azok után, hogy egy igazi bourbon whiskey szigorú szabályoknak megfelelően készül, legkevesebb 51 százalék kukoricából és a szín elérése érdekében, véletlenül sem használnak semmilyen adalékanyagot, hanem belülről elszenesített, gondosan elkészített fehér tölgyfa hordókban érlelik.
Egy ilyen szakértői folyamaton végighaladt csodálatos italt, mint amilyen a bourbon whiskey, nem érdemes egy húzásra ledönteni, hanem finoman kortyolgatva kell átadni magunkat a sok év érlelés örömeinek.